Blog

Retete Tecsa

Tort de biscuiti

28/11/2018
Spread the love

Ingrediente:

  • Blat:
  • 400 gr Biscuiti fragezi TECSA /Petit Beurre TECSA
  • 250 ml cafea
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon (60 gr)
  • 180 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Crema de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare apoi le introducem la frigider

Intr-un castron se pun galbenusurile pe care le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte, pana se dizolva bine amidonul. Cealata parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pana se topesteCand s-a incalzit, turnam in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu (atentie sa nu se coaguleze ouale). Turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc amestecand pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Dam cratita deoparte si incorporam untul si albusurile batute spuma, in 3 transe, cu ajutorul unui tel. Punem inapoi pe foc si mai fierbem 2 minute amestecand ca sa nu se lipeasca.

Asamblare tort: Pregatim o cafea usor indulcita si aliniem biscuitii.Inmuiem fiecare biscuit in cafea doar o secunda (biscuitii petit beurre absorb foarte repede lichidul) si ii asezam pe platou. Dupa ce am pus un rand de biscuiti, turnam o treime din crema, apoi punem alt strat de biscuiti si asa mai departe pana cand terminam crema.(4 straturi de biscuiti si 3 de crema)

Decor: Se bate frisca cu 2 linguri de zahar pudra si se orneaza tortuletul apoi pudrat cu cacao si décor dupa plac

28/11/2018
Autor: Tecsa

Acest website utilizează cookies. Sunt delicios de utile.

În conformitate cu Regulamentul General privind Protecția Datelor (UE) 679/2016, te informăm că utilizăm module cookie pentru a optimiza funcționalitatea și navigarea în siguranță pe website, pentru a ne analiza traficul, pentru a oferi funcții pentru rețelele de socializare și pentru a oferi vizitatorilor o experiență web demnă de gustul sublim.