Salam de biscuiti
Una dintre cele mai consumate prajituri din Romania
Ingrediente
- 400 gr biscuiti Petit Beurre TECSA
- 150 gr rahat vrac TECSA
- 100 gr nuca
- 50 gr stafide
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 1 varf lingurita sare
- 1 lingurita esenta de rom
Rupem biscuitii in bucati mai mari si ii punem intr-un bol,taiem rahatul in cubulete, iar nuca o maruntim .Punem peste biscuitii din bol, nuca, rahatul si stafidele hidratate
Laptele il vom amesteca cu cele trei linguri de cacao, cele trei linguri de zahar si untul si il vom pune la foc incet pana se va dilua totul, mestecand din cand in cand.
Ridicam laptele de pe foc, adaugam esenta si il turnam peste ingredientele din bol, amestecandu-le bine sa se patrunda biscuitii si sa se omogenizeze totul.
Pregatim doua bucati de folie si intindem cate o jumatate din compozitia de biscuiti, apoi le vom rula impreuna cu folia, in forma de salam.
Dam bucatile de salam la frigider pentru 2-3 ore pana cand se va intari si se va putea portiona frumos, apoi il pudram cu cacao sau nuca de cocos, dupa preferinte.