Tort biscuiti

Tort de biscuiti

Ingrediente:

  • Blat:
  • 400 gr Biscuiti fragezi TECSA /Petit Beurre TECSA
  • 250 ml cafea
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon (60 gr)
  • 180 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Crema de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare apoi le introducem la frigider

Intr-un castron se pun galbenusurile pe care le amestecam cu amidonul si cu 150 ml lapte, pana se dizolva bine amidonul. Cealata parte de lapte o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pana se topesteCand s-a incalzit, turnam in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu (atentie sa nu se coaguleze ouale). Turnam compozitia inapoi in cratita si punem pe foc amestecand pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Dam cratita deoparte si incorporam untul si albusurile batute spuma, in 3 transe, cu ajutorul unui tel. Punem inapoi pe foc si mai fierbem 2 minute amestecand ca sa nu se lipeasca.

Asamblare tort: Pregatim o cafea usor indulcita si aliniem biscuitii.Inmuiem fiecare biscuit in cafea doar o secunda (biscuitii petit beurre absorb foarte repede lichidul) si ii asezam pe platou. Dupa ce am pus un rand de biscuiti, turnam o treime din crema, apoi punem alt strat de biscuiti si asa mai departe pana cand terminam crema.(4 straturi de biscuiti si 3 de crema)

Decor: Se bate frisca cu 2 linguri de zahar pudra si se orneaza tortuletul apoi pudrat cu cacao si décor dupa plac

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *